A fideszbérenc prosti

jurakkata
2017.03.16.

Én még soha ennyi gratulációt nem kaptam, mint ma. De azért tegyük helyre a dolgokat. Nekem tűrnöm kell, hogy lekurvázzanak, belesípoljanak az arcomba, nyálat csorgatva mellé, hogy lökdössenek, belém marjanak, majd alázzanak órákon keresztül.

Címkék: Jurák Kata

Az meg van, hogy Gyurcsány mit mondott Putyinnak?

jurakkata
2017.02.03.

Gyurcsány Ferenc, még szocialista miniszterelnökként több alkalommal is találkozott Vlagyimir Putyinnal. Baráti viszonyukat bizonyítja, hogy az orosz elnök 2006 tavaszán tett hivatalos magyarországi látogatásakor Gyurcsányék rózsadombi villájában ebédelt. Füttykoncert nélkül.

Az meg van, hogy az NNI kémkedéssel vádolja a Pentagont, az IMF-et és a Svájci Alapot?

jurakkata
2016.12.27.

Akár egy hollywoodi szuperprodukció alapja is lehetne annak a magyar férfinak a története, akit kémkedéssel gyanúsítanak. A vád szerint ugyanis Maxin Norbert magyar államtitkokat adott át nem csupán a Pentagonnak, hanem az IMF-nek, sőt Svájcnak is. A Nemzeti Nyomozó Iroda Műkincsvédelmi Alosztálya olyan gyanúsítási, továbbá regénybe illő bizonyítási eljárást produkált, ami még egy James Bond – filmben is meredeknek tűnne. A PestiSrácok.hu-nak nyilatkozott a “magyar kémbotrány” főszereplője, aki nem tartja kizártnak azt sem, hogy egy rosszul összerakott koncepciós eljárásban rajta keresztül akarták a Fidesz – kormány hitelességét megtorpedózni. Az egyébként borítékolható, hogy Magyarország nemzetközi megítélésének rengeteget árt, ha nyugati szövetségeseit kémkedéssel vádolja.

"Itt mindenkinek kuss van"

jurakkata
2016.05.23.

 

Közel másfél évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az a családsegítő, aki a halálra éheztetett másfél éves gyöngyösi kislányt próbálta megmenteni a biztos haláltól. Hiába írt jelentéseket, a gyermek családból való kiemelésére javaslatokat, mégsem történt meg a megfelelő segítségnyújtás. Egy 18 hónapos kislány 3 kg-osan halt meg. Halálra éheztették a szülei. A Pestisrácok.hu-n megjelent írásból kiderül: egy családsegítő többszöri próbálkozása ellenére sem volt képes kiemelni a kislányt a családjából, hogy esélye legyen a túlélésre. 

Másfél éves kislány halt éhen Gyöngyösön - mindössze 3 kg volt, amikor megtalálták

jurakkata
2016.05.15.

Ki a felelős a haláláért?

Halálra éheztettek egy másfél éves kislányt Gyöngyösön. A police.hu-n olvasható közlemény szerint a megyei rendőrségen csütörtök délután tett bejelentés egy gyöngyösi lakos, mert otthonában ismeretlen körülmények között meghalt másfél éves gyermeke. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyszíni szemlét lefolytatta és szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit - közölték. 

Felház: ami a Bors-jelentésből kimaradt

jurakkata
2016.04.24.

Felház-teltház

A Felházról szóló bejegyzésem nagy port kavart, ezzel párhuzamosan Orbán Gáspárt is elkezdték szétcincálni a bulvárlapok és a baloldali média. Ezúton is gratulálunk és köszönjük közreműködésüket abban, hogy minél szélesebb körben megismerték a Felházat és tudták meg, hogy csütörtökön a Körcsarnokban lesz a rendezvény. 

Agymosás: on

jurakkata
2016.04.22.

Néha azon gondolkodom, hogy van - e valami tudatosság - mondjuk látogatottságnövelő szándék abban -, hogy ontják magukból a baromságokat a különböző portálok vagy tényleg ez jön ki bizonyos emberek agyából és tök komolyan azt gondolják, hogy amit leírnak, az a valóság.  Azért titkon remélem, hogy inkább a tudatosság a válasz a feltett kérdésre: hogyan lehet ennyi hülyeséget leírni?

Az, hogy a szerencsétlen olvasót megvezetik, igen, leginkább ez tud kihozni a sodromból. Hogy az a bizonyos "újságíró" (bocsáss meg, Istenem, tudom, hogy közük nincs a szakmához) leír egy értelmetlen, idétlen dolgot, áltudományos magyarázattal és máris tényként tálalja, amit persze jól be is kajál az átlagmagyar. A kedvencem, amikor ad egy figyelemfelkeltő, hatásvadász címet a cikknek, amire persze rákattintasz és aztán meg forr benned a düh, hogy átvertek. Tudom én, persze, hogy "figyelemfelkeltő címet kell adni", de basszus, nem olyat, aminek köze nincs ahhoz a szerencsétlen néhány sorhoz, ami utána következik...

Mostanában igen kedveltek az életvezetési, ezoterikus portálok is. Amikor olyan cikkel találkozom, ami "ezt üzenik az angyalok mára", komolyan ki tud nyílni a bicska a zsebemben, ez még a horoszkópnál is rosszabb, de tényleg. Pláne, amikor látom, hogy az angyali üzenet közvetítője, gondolom ő amúgy egy emberifőjóság, hogy vele angyalok üzennek másoknak, szóval Őangyali Üzenethordozónk a Hunvald perben az első tíz vádlott egyike volt, akit a bíróság bűnösnek is mondott. Azért remélem, hogy azt a csalást, közokirathamisításokat ésatöbbit nem az angyalok üzenték, mert akkor komoly gond van néhányukkal, legalábbis az én értékrendem szerint. Az olvasó meg elhiszi, hogy ezt neki üzenték. Az angyalok. Aha.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az újságíróknak, íróknak értéket kellene teremtenie, nem agymosni az embereket. Mert a bulvártól megszoktad, hogy bulvár, kell, persze, mosolyogni, csámcsogni rajta, meg a fodrásznál erről csacsogni. De életvezetési tanácsokat nekem ne adjon egy csaló! Meg angyali üzeneteket se közvetítsen, maximum azt mesélje el, hogy ugye azt nem az angyalkái súgták, hogy a Hunvaldot hogyan segítse lopni...

Az író nem hazudik. Az író mesél.

jurakkata
2016.04.14.

Szerintem ezt tudod, érzed már gyerekkorodtól..hogy mi akarsz lenni, ha felnősz. Vagyis én tudtam, amióta az eszemet tudom, hogy újságíró akarok lenni. Na jó, néha űrlakó vagy hercegnő, de az írás, nos, az mindig ott volt, jelen volt az életemben. 

Címkék: Jurák Kata

Az Andy, a Timi és a füstölgő puskacső

jurakkata
2016.04.10.

Tisztában vagyok vele, hogy ezzel a bejegyzéssel gyakorlatilag aláírom a "sohanemleszelatv2munkatársa" képzeletbeli szerződést, de amúgy nem is volt tervbe véve. Szóval amikor megláttam ezeket a fotókat a Vajna Tímea facebook oldalán, először nem is értettem, hogy ezt most valami megkésett április elsejei tréfának szánta vagy ő komolyan büszke ezekre a fotókra.

Timi: Valamilyen isteni sugallat úgy hozta, hogy különösen fogékony vagyok a szép dolgokra

Az első döbbenet után több érzés kezdett kavarogni bennem, mert igazából nem tudtam, hogy szánalmas-e a legújabb trendi napszemüvegében az öregúr, aki a bőröndre állva sem akkora, mint a fiatal, csodaszépre sminkelt nő mellette vagy inkább komikus. Aztán ez a röhögjek vagy sírjak érzés meg a fotókra tapadt meredt szem kombináció azt szülte meg bennem végül, hogy leírom azt a gondolatcunamit, amit kiváltott belőlem.