Az Andy, a Timi és a füstölgő puskacső

jurakkata

Tisztában vagyok vele, hogy ezzel a bejegyzéssel gyakorlatilag aláírom a "sohanemleszelatv2munkatársa" képzeletbeli szerződést, de amúgy nem is volt tervbe véve. Szóval amikor megláttam ezeket a fotókat a Vajna Tímea facebook oldalán, először nem is értettem, hogy ezt most valami megkésett április elsejei tréfának szánta vagy ő komolyan büszke ezekre a fotókra.

Timi: Valamilyen isteni sugallat úgy hozta, hogy különösen fogékony vagyok a szép dolgokra

Az első döbbenet után több érzés kezdett kavarogni bennem, mert igazából nem tudtam, hogy szánalmas-e a legújabb trendi napszemüvegében az öregúr, aki a bőröndre állva sem akkora, mint a fiatal, csodaszépre sminkelt nő mellette vagy inkább komikus. Aztán ez a röhögjek vagy sírjak érzés meg a fotókra tapadt meredt szem kombináció azt szülte meg bennem végül, hogy leírom azt a gondolatcunamit, amit kiváltott belőlem.

A Palácsik (bocs, Vajna) Timivel kapcsolatban többször az jutott már eszembe, hogy a Damu tuti, maradandó sérülést okozott benne, ha képes fiatal nőként egy öregúr szerelmének lenni, belemenekülni a gazdagságba, jólétbe, a elmerülni a csodaszép ruhaköltemények, nyaralások, luxusvillák világába a boldogság helyett. Ok, tudom, Faludy és Fanni szerelme is megbotránkoztatta a népet, pedig Fanni állította, hogy igen, létezik földöntúli szerelem, kortalan..és az övék az. Aztán én ezt amúgy még el is fogadtam, mert valahogy ez látszott is. Lejött a pillantásokból, érintésekből..hogy köztük tényleg van szerelem. Vonzalom. De akárhogyan is próbáltam a jeleket felfedezni, észrevenni (megerőszakolni magam, hogy lássam), a Mrs. Vajna szemében mindent látni, de azt a csillogást nem, amit mondjuk akkor lehetett, amikor a Damu mellett először tűnt fel. (By the Way, Damu: azért abban megegyezhetünk, hogy parkolópályára lett állítva ezzel az ítélettel...) Szóval néztem a fotókat, néztem a Timit és Urambocsá' azt láttam, hogy leginkább a fotósnak pózol és tetszeleg, míg az Andy V., határozottan nem érzékelve a helyzet fonákságát, a nőjének próbált megfelelni. Ettől aztán az egész olyan fura celebtükröt tart, hogy kinyílik a bicska az ember zsebében.  

"Valamilyen isteni sugallat úgy hozta, hogy különösen fogékony vagyok a szép dolgokra” – nyilatkozta exkluzív gyémántboltja zártkörű megnyitóján Timi.

Oké, értem, a szépség szubjektív, de azért lássuk be, hogy Vajna nem a szépségéről híres. Arról a legkevésbé sem. És még csak sármosnak sem mondanám. Ha jobban belegondolok, szerintem a 40 évvel ezelőtti Andrást (bocs, Andy) sem neveztem volna annak, bár én akkor még pajzán gondolat sem voltam, na mindegy. Szóval az egész nekem annyira falsch és torz és érthetetlen...mert basszus, legalább ne nevettessék ki magukat, ha már amúgy is hülyén néz ki az 168 magas, 71 éves télapódublőr, meg a 34 éves felturbózottszépség, a maga 178 cm-vel és ne mondjátok, hogy nem az jut a hollywoodi sztárok eszébe a párra nézve, hogy létezik őszinte és tiszta szerelem..mert nekem totál gáz lenne úgy valakinek a szemébe néznem, hogy tudom, hogy azt gondolja, a pénzért, hírnévért vagyok a pasimmal és beáldozok néhány évet a vagyonért, lemondok a gyerekvállalásról, mert a cicámmal kárpótolom magam.

A nagyon határozott magánvéleményem az, hogy a boldogságot nem lehet pénzért venni. Lehet áltatni magunkat, hogy milyen happy-feeling egy új ruha és a több száz pár cipő..és lehet mosolyogni a kamerába..de éjjel, amikor lehunyja a szemét..vajon tényleg boldog? Mert ha igen, akkor azt mondom: le a kalappal, Timi! Meg azt, hogy: ezamagyarálomgyár!  

Csak azt nem értem, miért kell céltáblának állni és várni, hogy tüzeljenek ránk...? Mert tudjuk, hogy a füstölgő puskacső mindig jól mutat a filmekben? És azt hisszük, hogy a főszereplőt a végén majd megtapsolják..? Vagy mert tudjuk, hogy a közönségnek ez kell? Mert színház az egész világ...?

Jurák Kata

https://jurakkata.blogstar.hu/./pages/jurakkata/contents/blog/26433/pics/lead_800x600.jpg
andy vajna,celeb,Jurák Kata,palácsik tímea
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?