Az író nem hazudik. Az író mesél.

jurakkata

Szerintem ezt tudod, érzed már gyerekkorodtól..hogy mi akarsz lenni, ha felnősz. Vagyis én tudtam, amióta az eszemet tudom, hogy újságíró akarok lenni. Na jó, néha űrlakó vagy hercegnő, de az írás, nos, az mindig ott volt, jelen volt az életemben. 

A családi fáma arról szól, hogy már kicsiként is az újságért rajongtam, állítólag meg is ettem néhány lapot, szóval ez tuti, hogy örök nyomot hagyott a szervezetemben, belém ivódott..Először csak író akartam lenni, imádtam fogalmazni. Tudjátok, mindig elvarázsoltak a betűk, az, hogy formába öntöd az érzéseket, gondolatokat.

Arra is emlékszem, hogy ültem néha a Duna-parton és próbáltam nagyon okos gondolatokat megfogalmazni, persze ez akkor, tiniként még nem annyira sikerült. Mert nem volt elég tapasztalatom. A legszebb gondolatok azért szólnak annyi ember szívéhez, mert megélt érzésekből születtek. 

És azt gondolom, hogy vannak esetek, amikor az író nem bújhat ki a felelősség alól. Igen, felelősségről beszélek, mert leírni valamit, azt felelősen lehet…én mindig az igazságot kerestem és ezt írtam meg.

Még ha ezért megköveznek, máglyán égetnek, bíróság elé citálnak, akkor is. Lehet, hogy könnyebb lenne megalkuvóként élni, úgymond “nyugodtan.”

De vajon megéri -e a hallgatás? Vajon szabad -e átverni, elferdíteni, megvezetni…? Vajon van-e igazság, olyan, amely nem okoz fájdalmat, ami tükröt tart a másik elé és nem fegyvert a másik kezébe, bosszúból?

Én ebben bízom…én ezt tanultam..ez az Én igazságom, és ebből nem engedek.

Az író nem hazudik. Az író mesél.

Jurák Kata

Címkék: Jurák Kata
https://jurakkata.blogstar.hu/./pages/jurakkata/contents/blog/26548/pics/lead_800x600.jpg
Jurák Kata
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?