Felház: ami a Bors-jelentésből kimaradt

jurakkata

Felház-teltház

A Felházról szóló bejegyzésem nagy port kavart, ezzel párhuzamosan Orbán Gáspárt is elkezdték szétcincálni a bulvárlapok és a baloldali média. Ezúton is gratulálunk és köszönjük közreműködésüket abban, hogy minél szélesebb körben megismerték a Felházat és tudták meg, hogy csütörtökön a Körcsarnokban lesz a rendezvény. 

A kapunyitás 18 órakor volt, profi biztonsági szolgálat segítette a tömeget abban, hogy biztonságosan tudják elfoglalni a helyüket az odaérkező hívők. Alig két óra alatt megtelt a Körcsarnok és még kint, az épület előtt is várakoztak keresztények, akikhez addig külön dicsőítő csapat ment ki, hogy együtt tudjanak énekelni és imádkozni. 

Több, mint 2500 ember, az ország minden részéből és külföldről, felekezettől függetlenül vett részt a közös imádkozáson, dicséreten. A szervezők hangsúlyozták, hogy a Felház nem egyház és nem is szeretne azzá válni, a rendezvény pedig nem sajtónyilvános, ha pedig van jelen újságíró, legyen kedves a másik ember hitét, imaéletét tiszteletben tartani, így a videó, valamint a képanyag készítését mellőzze minden jelenlévő. Ezt úgy tűnik nem sikerült a Bors jelenlevő kiküldött namostnagysztoritírok újságírójának megértenie, hogy a jelenlévők nem bulvár lapokban kívánnak szerepelni, hanem Isten jelenlétében lenni. Azt hiszem, illene mások privát szféráját ennyiben megtisztelni és nem az első sorból rejtettkamerás felvételt készíteni, mint valami titkosügynök. 

Azonban Bors Bond nem tudott semmilyen brékingnyúúzt prezentálni, csak, hogy "az Orbán fia" ezt vagy azt mondta, illetve a kedvencem, hogy: "a hívek felemelt kézzel és áhítattal álltak"...hát kérem, az újságírás csúcsa, de tényleg. Ettől függetlenül azért írt róla, hogy lehessen min csámcsogni meg "orbánozni".

És egyébként itt tényleg álljunk meg egy gondolat erejéig. Elnézést, de tényleg azon hőzöngenek egyesek, mert fiatalok Istent dicsőítik hetente? Az nem gond, ha szórakozóhelyre mennek hétvégenként és alkoholizálnak, esetleg drogoznak? Az nem vált ki ellenérzést? Azt lehet?

És az is baj, hogy imára buzdít a miniszterelnök fia? Ez aztán a bűn! Mit képzel? Rögtön szidjuk is ezért, igaz? Tudjátok, tényleg nagy szüksége van most ennek a népnek arra, hogy imádkozzanak érte és fény gyúljon a sötétségben. Meg néhány újságíró fejében. (sicc!)

Én egyébként tényleg hálás vagyok Istennek azért, hogy elindult a fiatalok körében egy ébredési hullám, az pedig szintén örömmel tölt el, hogy a miniszterelnök fia az egyikük. És ami a Bors-jelentésből kimaradt, de nagyon: azon az estén többek meggyógyultak az imák hatására, erről pedig a Felház Facebook oldalán bizonyságot is tettek utólag. Az is kimaradt, hogy együtt imádkoztak az országért, a benne élőkért és hogy Isten jelenléte érezhető volt a Körcsarnokban, csütörtök éjjel. 

Lehet prüszkölni, gyűlölködni, de az nem előre mutat, hanem hátrafelé visz. És ha akadnak, akiket ennyire irritál, hogy vannak fiatalok, akik Istent helyezik az életük középpontjába, azt hiszem, ott tényleg rendet kell(ene) tenni a fejekben és a morális értékrendjükben. 

És miért is kell mások hitét támadni? Miért is kell leszólni, megszólni, elítélni, megítélni, amit nem ismer? Mert nem képes másra..?

És még valami: vajon azoknak az élete, akik nem képesek a gyűlöletbeszéd szajkózásán kívül semmire, azok élete milyen? Csupa keserűség, düh... vagy öröm és békesség, mint a keresztényeké? 

És akkor ezen tényleg illene egy kicsit, hangyányit elgondolkodni. 

Jurák Kata

Fotó: Felház

https://jurakkata.blogstar.hu/./pages/jurakkata/contents/blog/26796/pics/lead_800x600.jpg
Felház,Jurák Kata,médiahazugságok,Orbán Gáspár Felház
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?