Európai embernek maradni, ez a tét

jurakkata

Én ezzel úgy vagyok, hogy nekem senki nem mondja meg, hogy mit gondoljak, hogy érezzek. Önálló, felnőtt ember vagyok, saját akarattal, ítélőképességgel. Vitatkozni sem szeretek, nem akarom meggyőzni a magam igazáról a másikat, tiszteletben tartom az ő véleményét, érzéseit, gondolatát. Viszont elvárom, hogy ezzel ő is így legyen és ne próbáljon meg idiótának nevezni vagy meggyőzni arról, hogy az a helyes, amit ő gondol és az enyém amúgy egy nagy kaki.

Általában érdeklődve hallgatom meg az enyémmel tökéletesen ellentétes álláspontokat is, nem utasítom el azokat és nem zárkózom előlük el. De most már csakugyan ezzel a bevándorlás-népszavazás kérdéskörből baromira elegem van.

Mert én amúgy értelmes indokot arra, hogy miért lenne jó a kvóta az országnak, még nem hallottam. Viszont határozottan azt állítom, amit már másfél évvel ezelőtt is projektáltam, hogy Európa megszállása zajlik és nagyon demagóg dolog lenne erre ráhúzni a "humanitárius segítség", "emberség" fogalmakat, mert amúgy én keresztény emberként, bizonyos fokú arab filozófia tudással a hátam mögött - amit az egyetemen Maróth Miklós kőkeményen számon is kért tőlünk -, azt gondolom, hogy nem vicc: a keresztény Európa megmaradása a tét.

Totál felesleges átmenni politikai pecsenyesütögetésbe, hogy namostváltsukleakormányt meg ígyazorbán meg úgyazorbán. Nekem nem kellenek ideológiai nyomvonalak sem, mert L Á T O M, mi zajlik, olvasok külföldi portálokat és egyébként is újságíróként van rálátásom a történésekre, filterezett hírportálok olvasása helyett figyelek.

És akkor azt mondom, hogy tegyen mindenki azt, amit akar, menjen szavazni, de ha nem fontos neki a saját vagy a gyereke jövője vagy nem érzi, hogy az a tét, akkor maradjon otthon. Nekem ettől ugyanolyan barátom, ismerősöm, nem lesz rosszabb a szememben és nem szakítom meg vele a kapcsolatot és nem ordítom le a fejét.

Mert valahol ez a belső feszültség szítása az egyik legnagyobb veszélye a migránsválságnak és én ebben nem vagyok hajlandó részt venni.

Azt gondolom, hogy gyűlölködés, egymásra mutogatás helyett példát kellene mutatnunk ezeknek a más országból, kultúrából jött embereknek: az európaiak nem erőszakkal oldják meg a konfliktusaikat és a barbarizmus itt nem elfogadható. Ami bennünket, európaiakat átlendített az elmúlt évszázadok nehézségein az a "hit, remény, szeretet"-en kívül a tisztelet és az elfogadás. Nem pedig a gyűlölet, a félelemkeltés, a zavar...
Én arra buzdítok mindenkit, hogy függetlenül a szavazás eredményétől...maradjunk meg európai embernek, aki tiszteletben tartja az emberi méltóságot és az élethez, a szabad vélemény-nyilvánításhoz való jogot. És ne engedjük át magunkat a gyűlölködésnek, viszálynak. Mert akkor máris alapjaiban véve rengette meg a keresztény Európát az iszlám...


Szeretettel: 

Jurák Kata
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?